Kokosmakronen
Door Health for Wealth
Ingrediënten
Eieren (2)
Geraspte kokos (125 gram)
Honing of gepureerde dadels (2 eetlepels)
Optioneel: Pure chocolade (minstens 70% cacao, 50 gram)
Intro
Kokosmakronen zijn altijd onze favoriete koekjes geweest. We zijn sowieso dol op kokos en vinden het heerlijk om ermee te koken. Maar we moeten eerlijk zeggen dat deze, belachelijk eenvoudige, kokosmakronen voor ons de held tot nu toe zijn. Het is zo simpel, maar zo lekker. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig!
Benodigdheden
Mengkom
Klopper
Grote bakplaat + bakpapier
Kook-/stoompan optioneel
Lepel/lepelzak optioneel
Instructions
5 min | 9 koekjes
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de eieren luchtig met de garde in de mengkom. Voeg de honing toe, roer door en voeg de kokos toe. Maak er een stevige massa van.
Schep steeds een beetje uit het mengsel, druk het voorzichtig samen in je hand en leg hoopjes op de bakplaat. Maak vervolgens bitterkoekjes van ongeveer 2 cm hoog en maak ze rond.
Bak ze in het midden van de oven. Zet de timer op 15 minuten en kijk hoe ze eruit zien. Laat ze dan telkens een paar minuten verder bakken en houd ze in de gaten. Laat ze dan afkoelen.
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en bedek de bitterkoekjes met de gesmolten chocolade. Je kunt dit doen met een lepel of een spuitzak.
Zet ze dan even in de koelkast om de chocolade hard te laten worden en geniet.