“Als je een scheikundediploma nodig hebt om te begrijpen wat je eet, dan gaat er iets mis”
Een voedsellandschap met meer gezondere, minimaal bewerkte voedingsproducten. Daar geloven we bij FLTRD in. Gelukkig zien we steeds meer gezondere merken en producten opkomen. Maar het creëren van écht puur eten brengt serieuze uitdagingen met zich mee. Heb je je ooit afgevraagd wat er komt kijken bij het maken van een eiwitreep zonder troep? Maak kennis met Valerie van Helia, die samen met haar medeoprichtster Tamara de toekomst van puur snacken opnieuw vormgeeft.
De dooreetfactor: waarom UPF je door laat eten zonder het door te hebben
Heb je weleens het gevoel dat je geen controle hebt over hoeveel je eet? Vooral bij snacks, chips of kant-en-klaarmaaltijden? Grote kans dat je dit niet hebt met een salade, maar wel met ultrabewerkt voedsel. In deze blog duiken we in de psychologie en biologie achter deze producten en leggen we uit hoe de zogenaamde dooreetfactor ervoor zorgt dat je blijft eten, zelfs als je eigenlijk al vol zit. Plus: wat je eraan kunt doen.
Van houdbaarheid tot verslaving: waarom wordt ons eten bewerkt?
Als we vandaag de supermarkt in lopen, worden we omringd door producten die we voeding noemen. Maar kunnen we ze eigenlijk nog wel zo noemen? Zijn het niet eerder eetbare substanties die in de fabriek zijn gecreëerd? Wat is voeding eigenlijk? En waarom wordt het merendeel van wat we eten tegenwoordig ultra-bewerkt?
“Gezond leven hoeft geen straf te zijn”
Maak kennis met Maud Karstenberg - voedingswetenschapper, leefstijlcoach en lid van onze adviesraad. Met een achtergrond in gezondheidswetenschappen en Health Food Innovation Management, en een indrukwekkende rol als vitaliteitscoach bij de politie, weet Maud als geen ander hoe ze wetenschap moet vertalen naar praktische en duurzame gedragsverandering.
Gezond Eten – wat is dat eigenlijk?
Een rondje in de supermarkt kan voor veel verwarring zorgen. 'Vol vezels!', 'Bron van calcium', 'Met extra proteïne'. Zelfs het ijs claimt '99% fruit'. Maar wat betekent dit allemaal? In dit doolhof van marketingclaims is het lastig te bepalen wat nu werkelijk een gezonde keuze is.
Pittige Curry met Bloemkool en Mango
Wie houdt er niet van een goede curry? Vooral als je van pittig houdt, moet je deze bloemkoolcurry proberen! Natuurlijk is er altijd een gevaar bij het maken van een pittige curry. Er zijn immers een aantal dingen die je kunt doen als je mond in brand staat. Eén manier is iets zoets eten. Daarom voegen we mango toe, als tegenwicht voor het pittige element. Dit werkt heel goed en je proeft ook eens iets anders dan alleen peper.
7 weetjes over ultra-bewerkte voeding
Bij FLTRD streven we naar een wereld met minder bewerkte voedingsmiddelen (UPF). Maar waarom zijn we hier zo gepassioneerd over en hoe komt het dat UPF overal verkrijgbaar is? In deze blog bespreken we 7 feiten over sterk bewerkte voedingsmiddelen.
Kokosmakronen
Kokosmakronen zijn altijd onze favoriete koekjes geweest. We zijn sowieso dol op kokos en vinden het heerlijk om ermee te koken. Maar we moeten eerlijk zeggen dat deze, belachelijk eenvoudige, kokosmakronen voor ons de held tot nu toe zijn. Het is zo simpel, maar zo lekker. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig!